Kemas tempat kerja dan fobia ke seven eleven

aku sekarang adalah jam biologi.. 4.30am.. ya 4.30am.. setelah merombak susunan masa yang berkadar lansung dengan usia yang semakin lanjut ini.. akibatnya.. semua tersusun..

rokok sudah habis..” dikala ilham tenggelam dan otak memerlukan nikotin sebagai pelampung untuk menyelamatkan si ilham “ke seven e nampaknya pepagi ini” kataku.. *****

Pintu akan ditutup dari pukul 1 pagi hingga 6 pagi.. datanglah pada pukul 6.10 pagi..

Pintu akan ditutup dari pukul 1 pagi hingga 6 pagi.. datanglah pada pukul 6.10 pagi.. takkan tak faham kot...

aduhai.. tutup ke seven e? apesal pulak nih?” kataku sendirian.. shell sungguh lengang.. bagaikan aku berada di kawasan dimana semua orang tidak memerlukan petrol mahupun diesel.. tiba-tiba.. sesusuk lembaga dari dalam memakai baju merah datang ke pintu.. “bang.. nak beli rokok ke?” tanyanya kepadaku.. “a ah.. ni apesal tutup nih?” balasku sambil bertanya semula

begini ceritanya…” balasnya kepadaku agak seram.. “minggu lalu.. seven e disana dirompak.. seven e kat ipoh pun dirompak..  senang kata.. banyak seven e dirompak… pengurusan buat keputusan untuk hold dulu penjualan waktu pagi-pagi ini.. minyak naik.. banyak pencuri.. minyak turun.. harga barang tak turun.. banyak pulak perompak..” keluhnya sambil bersempunyi dibalik pintu yang berkunci…

bagi rokok winston 14” balasku.. “ok tak jualan kalo kunci macam ni?” sambungku lagi “oklah.. rokok aje yang laku” balasnya.. “nah… rokok.. rm 5.50.. air tak nak ke?” tanyanya lagi.. “tak apa lah.. tunggu pukul 6 karang” balasku

******5.55am*****
lagi 5 minit” isyarat tangan di berikan
******6.05am*****
jap bang.. kunci kat manager.. bilik manager berkunci” balasnya
******6.08am*****
sori bang.. ” balasnya lagi

aku beli air dan terus kembali ke tempat kerja aku yang baru…

Suasana antena radar(rangka katil alas tilam) dan wify booster(tempat letak buah,paling best penapis santan) untuk dapat full bar

Suasana antena radar(rangka katil alas tilam) dan wify booster(tempat letak buah,paling best penapis santan) untuk dapat full bar

Advertisements

~ by betikbusuk on December 19, 2008.

2 Responses to “Kemas tempat kerja dan fobia ke seven eleven”

  1. haah. aq perasan semalam. he he he

  2. pencuri curi.. tak cederakan orang dan susahkan orang.. perompak.. rompak….cederakan orang.. susahkan semua orang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: