Masalah Modem blue cube ke? atau sim kad celcom aku nih problem.. bangsat betul

http://83.145.96.141/web/fixed/splash
http://www.vlbdc.com

dua alamat itu yang bangsat.. hampir setiap hari aku di redirect.. hangin aku.. sesedap aku tengah raid nak tengok result aje.. pup pap pup..83.145.96.141 @ http://www.vlbdc.com.. ni sapa punya kerja aku tak tahu la.. hangin beb.. aku tepon celcom.. tapi sama aje.. tak dak pun perubahan.. kalo guna edge lepas.. tapi cam siput la.. ape kejadahnya ada hsdpa pastu nak guna edge.. back to primitive baik aku pergi cc dari guna edge.. takpun dari johor ni baik aku balik kampung guna edge baru puas hati… jumpa family pastu surfing guna edge..

memang aku emo.. nak update blog ni pun susah.. kalo aku tekan publish pastu ke alamat tu memang celaka la… memang bangsat.. dah hampir 3 kali aku kena redirect nih.. celcom sila dengar rungutan pelanggan anda..

Advertisements

~ by betikbusuk on July 4, 2009.

7 Responses to “Masalah Modem blue cube ke? atau sim kad celcom aku nih problem.. bangsat betul”

  1. Aku pun kene gak ni. dulu mlm je. tp skang dh makin teruk. siang pun menjadi-jadi. aku ade tanye kat forum internet..diorg ckp tu malware..ntah betul ntah x..

  2. Aku pakai modem Huawei e272, pun terkena jugak. So bukan Modem blue, tapi pakej internet guna prepaid Celcom Blue (xpak aku xtau). Aku baru je pakai pakej ni, mmg tiap2 hari kena. Dulu pakai Celcom Broadband pakej e68 ade gak masalah xleh connect (tiba2 je putus), kena refresh @ tkn buten F5 2,3 puluh kali ok le. Tp dia bukan mcm ni. Ni nk tkn refresh pun xleh sbb dia redirect. Sialkom.

    • a ah.. ni redirect.. aku pangkah.. hidupkan mozilla.. dah ntah berapa kali.. pastu ok.. pastu jadi lagi.. hangin.. ooo Celcom blue la nih ea.. aku tak tahu la macammana nak tengok jenis prepaid.. lol

  3. aih, i’m having the same problem here.

  4. mungkin server celcom ada malware tak… geram gak.. ada sesapa tahu solution dia?

  5. perkara ini telah saya ketengahkan kepada pihak Kementerian & Suruhanjaya termasuk pihak Celcom, mereka semua telah tersedia maklum apabila maki hamun kepada pihak2 terbabit dinyatakan maka, kita sama2 tunggu hasilnya k.

    untuk mengetahui perkara lebih lanjut & sebarang aktiviti aduan termasuk rakaman panggilan telefon, ianya tersedia pada web/blog saya beralamat LeoSabri @ http://leosabri.co.cc

    harap maklum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: