Rancangan 10 tahun lagi.. I Am At the Point of No Turning Back

Tiada masa untuk menoleh kebelakang semula(umur 25 semakin hampir) dilema 25 bermula(18-September)

sasaran 10 tahun.. 2009-2019

1. Lesen memandu motor dan kereta 2009/2010, kereta permulaan amik 2nd/3rd/4th/5th(bawah 5k) asal boleh jalan dan ok(dinilai dari orang berpengalaman(belanja minum kopi dahulu))..
2. Timba pengalaman kerja 2 tahun programming,cara komunikasi,cara buat quotation,networking dll (memahirkan komunikasi,menilai harga semasa dan skill negotiate  sahaja )2009-2011(Komitmen)
3. Ada duit kahwin cepat jika tidak ikat dulu(tunang)2009/2010
4. Buat syarikat atas nama adik+patner dengan kawan yang boleh dipercayai.. Hitam putih top secret kena ada 2010/2011
5. Sambil bekerja side income jalan.. ada modal buat syarikat lagi.. atas nama adik yang lain+patner yang sama/lain.. Hitam putih top secret kena ada.. 2011/2012/2013

join venture ngan patner dari kedah/dxeno(tengah belajar dari dia)…

Side income(Diusahakan dengan adik+kawan yang boleh dipercayai)

1. Pertanian(tanah mak ayah sebagai modal awal)-Kena tahu Market(tempat jual ke peniaga/pemborong) dan suplier bahan(baja,teknologi pertanian etc etc)
2. Perniagaan permulaan(jadi orang tengah/trader/saudagar. dalam apa segala urusan pembelian barangan komputer/minyak wangi/produk kesihatan/produk komunikasi/produk kecantikan/produk maya)

18 september ini bermulanya plan ini.. gagal merancang merancang kegagalan

dokan aku rancangan berjaya..

Advertisements

~ by betikbusuk on September 6, 2009.

4 Responses to “Rancangan 10 tahun lagi.. I Am At the Point of No Turning Back”

  1. bagus bro

  2. jauze.net.. nanti kat serting kita bincang lebih lanjut.. tanah 10 ekar takkan nak jual kot.. rugi beb.. long term.. long term survival.. ni makan sampai generasi seterusnya ni kalo serius

  3. Salam chai. aku dah tgk n baca. so far so good. atleast first thing yg plg penting ko dah ade iaitu “komitmen”. formula utk buat smua ni .. = “usaha” x “tawakal” x “+ve” x “rakan2” .. inshaAllah ko akan capai smua tu. ape yg ade skrg ni ko jage n buat yg terbaik. penting jugak utk stabilkan dulu dari segi ape yg dah ade, bila dah set cantek n cun, boleh gerak slow2.. bila modal dah dapat n planning dah cantek, apply smua tu immediately. pasti ko buleh buat 🙂 ape2 hal.. keep contact ..

  4. Tahniah…..!!!Saya doakan semoga segala usaha awak akan tercapai,Good Luck for your life.Tapi……….Bagi saya sedikit masa dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: